Коментари

Ако Радев не подпише указите, външният и земеделският министър остават

   
Ако Радев не подпише указите, външният и земеделският министър остават

Служебният правосъден министър Мария Павлова обясни, че ако президентът Румен Радев не подпише указите за освобождаване на външния министър Стефан Димитров и земеделския министър Кирил Вътев, то те ще трябва да останат на постовете си. 

По-рано вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че държавният глава провежда консултации и събира информация във връзка с предложението да издаде указ за освобождаването на външния министър Стефан Димитров.

Преди да стане ясно, че премиерът Главчев иска от президента Радев да подпише указ и за освобождаването на Кирил Вътев като министър на земеделието, Мария Павлова заяви пред БНР: 

"Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан с промените в Конституцията. Изложил е своите мотиви! Това как се определят от някои - дали са достатъчни, дали са приемливи или по какъв начин се определят, е въпрос на гледна точка. Ако президентът реши да не подпише указ явно ще остане настоящият министър на външните работи."

Според служебния правосъден министър подобна внезапна и скоростна смяна на министри не значи, че има правителствена криза.