Новини Реакция

Цалапица отново излиза на протест заради убийството на Митко

   
Цалапица отново излиза на протест заради убийството на Митко

Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите си. В неделя следобед те се събират в центъра на селото с настояване за справедливост и спиране на беззаконието. 

Организирането на протеста идва след вчерашното заседание на Окръжния съд в Пловдив, на който за първи път обвиненият за убийството на Митко Рангел Бизюрев даде показания. Според тях до смъртта на Димитър се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил 4 пъти по тялото Митко, а не по главата. Според адвоката на Бизюрев Димитър Колев случилото се е инцидент. Думите му възмутиха майката на Димитър Атанаска Бакалова, която заяви, че и Бизюрев и близнаците Динкови са виновни за смъртта на сина ѝ. 

Рангел Бизюрев беше върнат в България в сряда през нощта със самолет с полет от Мюнхен и беше отведен в ареста на Националната следствена служба. Сутринта беше конвоиран до пловдивския арест с бус на Съдебна охрана. 

След пристигането му в Пловдив Окръжната прокуратура незабавно внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Бизюрев. 

Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на Митко от Цалапица, а на 26 март трябва да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.