Новини Реакция

Подписаха анекса към Националния рамков договор за медицински услуги

   
Подписаха анекса към Националния рамков договор за медицински услуги

Достъп до повече профилактични прегледи и до процедури без влизане в болница за пациентите - това е заложено в анекса към Националния рамков договор за медицински дейности, който беше подписан от Надзорния съвет на Здравната каса и Българския лекарски съюз, в присъствието на здравния министър.  

Подписан беше и анекс към рамковия договор за дентални дейности, по силата на който ще се намали доплащането от пациентите за изработване на протези. 

"Извънболнична помощ, улесняване на гражданите за получаване на медицински грижи, изследвания и диагностика и подкрепяне на тежката медицина в големите болници, които практически изнасят на гърба си тежестта на болничната помощ. Има един нов елемент. Прегледите ги направихме изцяло покрити от националната здравноосигурителна каса или както медиите обичат да казват - безплатни. Денталната помощ е осигурена спрямо тези пакети, които са в момента, както за здравноосигурени лица до 18 години, така и здравноосигурени лица над 18 години", заявиха след подписването председателите на Лекарския съюз и на Зъболекарския съюз д-р Иван Маджаров и д-р Николай Шарков.