Коментари

Атанас Русев отговори на Кирил Петков за Пашата, ще го съди за клевета

   
Атанас Русев отговори на Кирил Петков за Пашата, ще го съди за клевета

Председателят на сдружението "Да опазим Корал" Атанас Русев отговори на Кирил Петков, който по-рано днес замеси Румен Николов - Пашата в историята с фалшифицираните документи. 

По-рано днес Кирил Петков разказа в своя профил как през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Румен Николов - Пашата бил едно от имената. По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" след това председателят на сдружение "Да опазим Корал" Атанас Русев му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

Русев нарече тези твърдения "изтъркани опорки, дето ги спускаш, за да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката". Председателят на сдружението твърди, че това са лъжи и каза, че ще заведе дело за клевета срещу Петков. 

"Ние реагираме по закон, защото всяко бездействия от страна на сдружението и лично от моя страна би означавало съучастие към това престъпление, което не може да допуснем. Потърпевши са не само Корал, но и цялото общество, което ти имаш претенции да управляваш. Докога ще продължаваш така да лъжеш и да мажеш? Такива хора като теб трябва да бъдат не само извън политиката, но и извън обществения живот. Ти излъга и предаде надеждите на цял един народ. Знаеш каква е съдбата на предателите по справедливост", написа още Атанас Русев във фейсбук профила си. 

С коментар се включи и бащата на Кирил Петков - Петко, който заяви, че Русев многократно му е казвал, че е близък с Пашата.