Новини

ГЕРБ остава опозиция в София

   
ГЕРБ остава опозиция в София

Представители на ГЕРБ в София са изразили мнението, че отговорността за състава на мнозинството в Столичния общински съвет (СОС) лежи изцяло на коалицията, която е победила на изборите, и на текущия кмет Васил Терзиев. В официално изявление, изпратено до медиите от ГЕРБ-София, се подчертава, че техният съветнически екип не участва в създаването на предварителни договорености или коалиции с фигури, чиято победа все още е предмет на разследване от страна на компетентните органи.

Освен това, в неделя Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ, организира среща с партийната структура в столицата, за да обсъдят текущата политическа обстановка и блокадата на Столичния общински съвет. На събитието са присъствали важни фигури от партията, включително Йорданка Фандъкова, дългогодишен кмет на София, и Даниела Райчева, областен координатор на ГЕРБ в София.

В този контекст, участниците в срещата са обсъдили необходимостта от разработването на спешен план за преодоляване на управленския хаос в София, който се наблюдава през последните месеци, подчертавайки ангажираността на ГЕРБ към решаването на проблемите и отговорността към гражданите.