Новини Реакция

Кирил Петков замеси Пашата в история с фалшифицирани подписи

   
Кирил Петков замеси Пашата в история с фалшифицирани подписи

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков замеси Румен Николов - Пашата в историята с фалшифицираните подписи.  В неделя сайтът "Бивол" публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал" Атанас Русев. Замесена е и Лена Бориславова. 

За да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Кирил Петков е трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва. Според "Бивол" Лена Бориславова от „Продължаваме промяната" е фалшифицирала подписи и документи, за да излезе Петков от сдружението "Да опазим Корал" навреме.

Първият документ е пълномощно, с което Лена Борислвова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи:

„Това е „иконата" на „Продължаваме подмяната", която се е изгаврила с мен и сдружението, което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи. Ред престъпления. За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта."

Според публикуваните документи към 13 май 2021 г. все още не било вписано освобождаването на Петков от Сдружението. Той встъпва като служебен министър на икономиката ден по-рано.

В понеделник сутрин председателят на сдружението Атанас Русев заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на "Да опазим Корал". 

„Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи, които са фалшиви и всички тези фалшиви документи са вътре с фалшифицирани подписи и невярно съдържание. Всички тези документи са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал", на което аз съм председател", обясни той. Бориславова коментира, че не се притеснява от проверка и ще съдейства на всякакви разследващи органи да излезе истината. Кирил Петков определи информацията от "Бивол" като компромат, а днес коментира във фейсбук профила си гостуването на Атанас Русев в сутрешния блок на телевизията. 

"Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022", пише Петков. Съпредседателят на ПП припомни, че през февруари 2022 г. в качеството си на премиер подал списък от 19 лица на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Част от този списък бил Румен Николов, известен като Пашата. 

Пашата е известен като един от основателите на СИК и участва в много от структурите му. Бил е съдружник на Бойко Борисов в няколко фирми, между които „Интербулпред" и „Тео интернационал".

"В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите", ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да слагам Пашата в моя списък", твърди Петков. 

По думите му той отговорил на Русев, че "никой не е над закона" и станал премиер точно, за да промени "дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда". Русев му се ядосал и затворил телефона. 

Съпредседателят на ПП пише още, че след този разговор Атанас Русев се обадил на баща му Петко и му крещял защо е сложил Пашата в списъка. 

"И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?", пише Кирил Петков.