Спорт

Петър Стойчев преплува протока на Гибралтар по правилата, първи българин с обикновен бански

   
Петър Стойчев преплува протока на Гибралтар по правилата, първи българин с обикновен бански

Петър Стойчев преплува Гибралтарския проток без използване на неопрен за разлика от други, които ги бе страх от обикновения бански. Това написа той във фейсбук.

Ето какво написа той:

Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех - както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата! Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!

Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!