Бизнес

Панагюрище: Отбелязаха празника на Професионалната гимназия и 10 години дуално обучение съвместно с Асарел-Медет

   
Панагюрище: Отбелязаха празника на Професионалната гимназия и 10 години дуално обучение съвместно с Асарел-Медет

„За нас като най-голям работодател в община Панагюрище е изключително ценен успехът на дуалното обучение. Тази година се навършват 10 години от представянето на този пилотен проект по идея на проф. Лъчезар Цоцорков – това беше първият проект в страната, а сега е пример за успешен модел на сътрудничество между бизнеса и образованието“. Това подчерта Лушка Паланкалиева – директор „Административни и регулаторни дейности“ в „Асарел-Медет“АД, по случай празника на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, който беше отбелязан тържествено в театъра снощи.

„Горди сме с този успех, който постигнахме заедно. Но още повече сме горди, че със съвместната си работа даваме възможност за добро образование и кариерни възможности за младите хора и за това те да намерят реализацията си в нашия регион“, каза още тя и посочи, че сега ще се дипломира шестият випуск абитуриенти, а през есента училищния праг ще прекрачи десетият випуск на панагюрското дуално обучение.

По случай 15-годишнината от създаването на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм като обединение на някогашните три панагюрски техникума, юбилейна сребърна монета на компанията беше връчена на директора на училището инж. Лушка Апостолова. „Специално поздравявам г-жа Апостолова и всички учители за това, че с амбиция развиват традициите и изграждат знаещи, можещи и достойни млади хора“, посочи още административният директор на „Асарел“ с пожелание за дръзновение и успех в бъдещите начинания.

Празникът на Професионалната гимназия в театъра събра ученици, учители, родители, бивши възпитаници и гости, дошли да аплодират училищната постановка „Вeтрeната мелница“ по Елин Пелин. Седмицата за 15-годишнината на училището, която беше изпълнена с дни на ученическото самоуправление, изложби, състезания по професионални умения и връчване на стипендии на отличниците, продължава утре с финал на училищния футболен турнир, еко ден и откриване на обновената лаборатория по електроника.