Коментари

Борисов: Подкрепях Живко Коцев, защото Атанасов помоли

   
Борисов: Подкрепях Живко Коцев, защото Атанасов помоли

Аз подкрепях Живко Коцев, защото Атанас Атанасов помоли. Вече ще се пазя да кажа и "подкрепям", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира вчерашния обиск в офис на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Настимир Ананиев и каза, че е хубаво винаги да се изчаква да се разбере за какво става въпрос. "Вчера сутринта излезе, че някой му прави това нещо на Настимир Снаниев, а се оказа, че е белгийската прокуратура", отбеляза иронично той. 

Борисов е на мнение, че парламентът не е разследващ орган или съд, нито е правилното място да се прави политическа кампания. 

По повод обвиненията на партията му към финансовия министър Асен Василев, че е "стопил фискалния резерв", Борисов каза, че не са били отчетени призивите на Международния валутен фонд и на "некоалицията" да не се харчат тези средства. 

Лидерът на ГЕРБ е доволен, че ръководствата на приходните агенции не са били сменени от новата финансова министърка Людмила Петкова. "Винаги рано или късно истината излиза наяве и някой път с прискърбие установявам как е правилно и как се е правило", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ каза още, че е твърд привърженик на машинното гласуване и ще направи всичко възможно машините да останат за изборите 2 в 1 на 9 юни - предсрочните парламентарни избори и за Европейския парламент. По думите на Борисов парламентът работи добре и ще работи още две-три седмици до изборите.

По повод скандала със заровеното РДФ-гориво, произведено от завода за преработка на отпадъците на София, в депо „Садината“, Борисов каза: 

"Нали спасиха София от нас и изведнъж затънаха в боклука. Проблемът е направен - софиянци избраха Терзиев и затънаха в боклук."