Коментари Новини

Татяна Буруджиева: Няма как да имаш или обслужваш чужди фирми, когато си народен представител

   
Татяна Буруджиева: Няма как да имаш или обслужваш чужди фирми, когато си народен представител

Политическа бухалка - някакви политици или политически сили използват институции, за да постигнат политически цели, мачкайки опонент. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева във връзка с думите на Ананиев, който определи днешната акция като "политическа бухалка".

Това, което чухме предизвика два въпроса – за какъв офис и за каква фирма става дума, когато той е народен представител. Как може да научи нещо като не би трябвало да го има. Когато си народен представител обслужваш някакви чужди фирми. Когато си народен представител си избран да обслужваш интересите на българските граждани. Трябва да се оставят органите да кажат за какво става дума. Спекулациите могат да бъдат прибързани или да се използват като аргумент "Вижте притискат ни", обобщи още политологът.

Не знам какви основания има да каже, че става дума за политическа бухалка, когато това е оправдан интерес към публична личност, каза още тя.

Натрупването на лица в тези скандали, основно от ПП-ДБ преобърна битката в кампанията. Няма какво ново да извадиш за ГЕРБ. Ако бяха останали партньори може би по-равностойностно щяха да водят битката. Имат два варианта за реакция – да реагират като партия, която защитава ценностите, с които са тръгнали към властта. Вторият вариант е да защитят партията, препоръча доц. Буруджиева.

Тя изрази надежда, че Живко Коцев няма да е кандидат за депутат от ПП-ДБ. "Няма логика да става кандидат докато тече разследване срещу него. В България често се правят избори. Ще имат възможност, ако е чист човек, да го кандидатират", каза доц. Буруджиева.