Коментари

Атанасов: Ще дойде време да видим други снимки, Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г.

   
Атанасов: Ще дойде време да видим други снимки, Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г.

Сигурно ще дойде време да видим едни други снимки. Информацията, с която разполагам е, че Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г., ще му дойде времето и на това.

Така съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов коментира скандала в МВР и изтеклите снимки на главния секретар Живко Коцев.

По това дело, което е образувано, на този етап не съм видял публично да има доказателства за контрабанда. И цялата тази история прилича на черен предизборен пиар, който цели да ни компрометира като политическа сила, заяви Атанасов.

Видях въпросните снимки, не е моя работа да ги коментирам. Не е моя работа да коментирам кой къде се снима, аз знам къде се снимам и не сте ме виждали на такива снимки, заяви още съпредседателят на ПП-ДБ. 

Проблемът тук е в друго - къде са доказателствата за извършена престъпна дейност. Всичко това е навързани с цел компромат, тъй като идват избори. За морала трябва да питате този, който е на снимките, не мога да коментирам, каза още той.

Има обаче един друг важен въпрос, който поставяме многократно, включително премиерът Денков е изпратил сигнал - че е оказан натиск върху главния секретар Коцев да подаде оставка не от кой да е, а от главния прокурор и от министъра на вътрешните работи. Оказването на натиск да пропуснеш или извършиш нещо против волята ти е престъпление, и то тежко, наказва се с 6 г. лишаване от свобода, допълни Атанасов.

При всички тези обстоятелства, при нашия протест като политическа сила, Калин Стоянов е част от новия Министерски съвет, който изобщо не беше съгласуван с нас. Бяха направени внушения в тази посока, но с нас никой не е коментирал този състав на правителство, заяви лидерът на ДСБ.

Главчев не се свърза с нас, не сме водили нито един разговор. Това заяви пък Кирил Петков в коментар за служебното правителство на Димитър Главчев.

Въпреки сигнала към съдията, който може да  разследва главния прокурор, в който беше не само описан главния прокурор като бухалка, но и Калин Стоянов като част от хората, които са използвали натиск върху Живко Коцев, това за нас показа пълна провокация от новия премиер, допълни Петков.

Пеевски и Борисов си наредиха кабинет с една единствена цел за Калин Стоянов - най-вероятно да покрива злоупотреби и купен вот на следващите избори. Той ще бъде използван като инструмент от Пеевски и Борисов, това е нашето предположение, за купен вот, манипулиран вот, каза Петков. И призова хората да излязат масово да гласуват, за да нямат такова значение всички тези машинации.