Коментари

Борисов от Пловдив: Честити ви нови данъци, българи!

   
Борисов от Пловдив: Честити ви нови данъци, българи!

Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система, съобщи в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Това не им хареса (на управляващите след ГЕРБ - б. р.) , а сега изведнъж това го слагаме като страшен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни. България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов. Той добави, че няма безплатен обяд, което не той е измислил. 

„Пригответе се да плащате по-високи данъци, защото безумната политика която се води – да се раздават пари масово, за да си готин, добър, френдли, сега всички ще бръкнем в джобовете си и ще платим скъпо за всичко това. Тежко му на следващия финансов министър, на следващия премиер, които трябва да вкарат в парламента тези данъчни закони, тежко и на депутатите, които трябва да гласуват всичко това. Това ни очаква. Който е работил повече, ще плати повече - истинският принцип на социализма. Работиш много, плащаш много. Нищо не правиш, получаваш дарения, социални и т. н. Много красиво звучи, но тези, които теглят икономиката, ще плащат дебело", предупреди Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив за участие в конференцията "Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа".

Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия  винаги ще бъде на тяхна страна, заяви той. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да й помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, каза още Борисов.