Коментари

Безлов: Ако комисията по случая Нотариуса не си свърши работата, нищо няма да излезе

   
Безлов: Ако комисията по случая Нотариуса не си свърши работата, нищо няма да излезе

Убийството на Мартин Божанов Нотариуса би трябвало до седмица да престане да е тема, но това не е така вече 20 дни - вадят се още и още факти. Сериозен е сблъсъкът между групировките на Нотариуса и на Петьо Петров. Започна от взрива до колата на Иван Гешев. Важно е създадената парламентарна комисия да си свърши работата, защото прокуратурата не иска да разплита нищо по тази тема. Това коментира по Нова телевизия Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията .

За да има решение, трябва случаят да се извади извън прокуратурата, да се търси друг инструмент - например разследващия съдия. Дори при стария случай с Краси Черния или при убийствата на тежки фигури от подземния свят такова нещо не е било, сега се раздават все нови и нови карти, каза Безлов.

  Създадената парламентарна комисия може да извика всички замесени лица, за да дадат показания. Те ще бъдат достатъчни да се самосезира прокуратурата. Законодателите могат да гласуват преследване, ако откажеш да отидеш пред нея. Просто НС да даде правомощия за тази комисия. Вижда се, че това е нов тип група за рекет, като прокурорската сглобка е важна.