Коментари

Мартин Димитров: Хора от ГЕРБ не искат правителството да продължи заради смените в регулаторите

   
Мартин Димитров: Хора от ГЕРБ не искат правителството да продължи заради смените в регулаторите

В ГЕРБ има хора, които не искат правителството да продължи. Готвените промени в ръководствата на регулаторите са причина за това, заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров, по БНТ.

Ако кабинетът продължи, всички регулатори ще бъдат сменени, допълни той. И подчерта, че "сегашните регулатори са назначени от ГЕРБ, често с БСП, винаги с ДПС и въпросът е тази промяна могат ли да я допуснат?".

Смените в регулаторите трябва да се задвижат след ротацията през март. Според Димитров обаче в ГЕРБ харесват работата на контролните органи, тъй като никой от партията не е отправил критика към тях. 

ГЕРБ формира мнозинство в общинския съвет в София, изцяло под свой контрол заедно с БСП, "Възраждане", ИТН и ВМРО, които се представяха за опоненти. Очевидно е имало много тайни срещи. Защото няма как да избереш всички председатели на комисии без това да е организирано, да е имало подготовка", посочи Димитров.

И ГЕРБ сега се питат защо, ако са го направили в общинския съвет, да не опитат да го направят и в Народното събрание, обясни депутатът от ПГ “Продължаваме Промяната" - "Демократична България”.