Новини Реакция

Задържан е разследващият журналист Димитър Стоянов

   
Задържан е разследващият журналист Димитър Стоянов

Журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа.

Около 15 ч. в понеделник непознат мъж напада Стоянов, като след случилото се журналистът отива в „Пирогов“, разказа колегата на Стоянов Атанас Чобанов. Няколко часа по-късно същият мъж отново опитва да нападне Димитър Стоянов, като на видеозапис, разпространен от МВР, се вижда как непознатият се затичва към журналиста и съпругата му, а Стоянов вади законно притежаваното си оръжие.

Оказва се, че нападателят е служител на НАП. Той подава сигнал в полицията, а Стоянов е задържан. Направен е обиск и в дома му.

От вътрешното министерство уточняват, че журналистът е задържан и за хулиганство, без да дават подробности за случилото се. Разследващият сайт BIRD публикува заповедта за ареста му. 

 

 

"Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот", написа във Фейсбук Димитър Стоянов преди част преди ареста.

На публикуваната снимка се виждат рани по главата му. 

Тази сутрин журналистът Атанас Чобанов написа във Фейсбук, че дома на Стоянов е бил обискиран. 

"Какво се случи вчера с колегата ми Димитър Стоянов. Някакъв непознат пиян тип го напада вербално и физически вчера, докато пазарува с жена си. Напада го в гръб. Митко има законно оръжие и по време на свадата го е извадил, за респект. Това става към 15 ч. След това Митко отива в предаването "Алтернативата". Оттам отива в "Пирогов", защото нападателят го е ранил по главата. Междувременно нападателят подава жалба. В полицията се представил за данъчен. Полицаите арестуват Митко в "Пирогов". Вземат му оръжието и телефона. Посред нощ обискират и дома му, но успяхме да спасим компютъра", обяснява Чобанов.