Коментари

Дишева: Твърде вероятно е в СРП да са се прикривали голяма част от схемите на Нотариуса

   
Дишева: Твърде вероятно е в СРП да са се прикривали голяма част от схемите на Нотариуса

Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура да е вършила голяма част от прикриването на случаите около Мартин Божанов-Нотариуса. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет.

„Един прокурор не може да вземе делото от друг, ако няма намеса на административен ръководител. Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му там мястото", поясни тя.

Дишева каза, че е оптимист, но не вярва, че системата може сама да се изчисти. "Трябва да се предприемат извънредни мерки на законодателно ниво. Много неща могат да бъдат направени в Парламентарната комисия", допълни тя.

За твърденията, че адвокат Велимир Атанасов имал отношения с Невена Зартова и Мартин Божанов:

„Името му не е ново, то стана известно пред ВСС при изслушването на съдия Цариградска и съдия Лазаров през февруари 2020 г. Историята е потресаваща. Всички очаквахме да се образува досъдебно производство и да се стигне до съд и евентуално присъда. Това не се случи. Говоря за този случай пред Съдийска колегия. Едва през миналата година в резултат на данните от ГДБОП е образувано производство. Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълва детайли от един пъзел, който трябва да бъде нареден.Това е случай за разследване от прокуратурата. Рядко се намират хора, които са готови да говорят с детайли. Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно, защото трябва да се намери прокурор, който да разследва такъв случай. През лятото г-н Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата".