Коментари От мрежата

Гешев: Мартин Божанов бе един треторазряден измамник

   
Гешев: Мартин Божанов бе един треторазряден измамник

Докато бях главен прокурор, всички знаят, че срещу водения като лобист Петьо Петров - Еврото се предприеха съдебни действия. Също така виждате и нещата, които се изнасят сега около делото, което е образувано срещу Мартин Божанов. Пак по мое време е образувано. Но, вижте, сериозният въпрос е друг. Защо винаги откланяме темата съзнателно за различни проблеми в страната с някакви медийни балони, защото това лице – в крайна сметка, е убито. Божанов е убит. И ние сега говорим за живота на едно лице, което е убито. Приемаме, че той е лош. ОК. Какво правим с убийците, какво правим със случая с Къро, с убийството на Алексей Петров. Това са поръчковите убийства, които се случиха през последните месеци. Убийствата ще продължат. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Гешев, бивш главен прокурор и основател на „Граждански блок“.

„За тях защо нямаше комисии в парламента. Ще кажа защо! Мартин Божанов бе един треторазряден измамник. Съжалявам, че така говоря за починало лице. Сега виждаме как се злоупотребява с имена. Има много по-сериозни хора, които с години се работили в съдебната система като лобисти, а не със злоупотреба с имена. Но понеже той е безобиден се създаде тази парламентарна комисия. Държавата вече не съществуава, след като имаше атентат с 5 кг тротилов еквивалент срещу главен прокурор на страна от Европейския съюз… Вижте, това, което последва, тези убийства, те ще продължат. Казах, че нямаме държава. Ето… Въпросът сега е къде е държавата и защитени ли са българските граждани. Всичко друго е пропаганда“, добави Гешев.

„Смятам да съдя правосъдния министър Атанас Славов и Емануил Йорданов, заради думите, че има явна връзка между мен и Божанов. Това са лъжи. Тоест, министърът на правосъдие лъже. Аз съм много притеснен за конгитивтните способности на Атанас Славов. И в едно досъдебно производство ще поискам психологическа експертиза на Атанас Слвов. Емануил Йорданов пък каза, че, докато съм бил глава прокурор, Петьо Петров е напуснал следствието. Петров е напуснал през 2015 година. Тогава аз бях един обикновен прокурор. Тези хора трябва да се научат, че първо трябва да мислят, а после да говорят. Явно министър Славов ще е единственият министър в Европейския съюз, който ще бъде съден за клевета. Сериозно съм притеснен за когнитивните способности на министър Славов, защото той казва, че аз съм Господ. Това, меко казано, не съответства на реалността, но ще поискам психиатрична експертиза в хода на съдебното производство дали е вменяем министърът, за да говори по този начин. И двамата са лъжци“, каза още Иван Гешев.

„Божанов не го познавам. Единственият случай, за който разказах, че съм имал досег до това лице, е, когато той е пратил шофьор да ме проследи с кола. Изпратил е негов шофьор от едно заведение да ме проследи с кола. Тогава НСО сигнализира МВР, а после ме информираха, че това лице заедно с жена придружител са задържани в Първо районно. Ако това е познанство… Какво да кажа повече. Такива документи има в НСО и в МВР“, добави Гешев.

„Една от причините, за да бъда освободен като главен прокурор, е вижте! Сигнал към системата. И си правете сметката! Щом главният прокурор може така да бъде освободен, си правете сметката“, сподели още Гешев.