Новини Светът

Крал Чарлз се завърна в Лондон след като беше диагностициран с рак

   
Крал Чарлз се завърна в Лондон след като беше диагностициран с рак

Крал Чарлз се завърна в Лондон с кралица Камила до себе си, след като беше диагностициран с рак. 75-годишният монарх и съпругата му са заснети на задната седалка на кола, докато пътуват към Кларънс Хаус - официалната резиденция на краля. Кралят се върна в Лондон, за да продължи лечението си и да се срещне с персонала на двореца, предава People. 

Завръщането на Чарлз се случва, след като той и Камила присъстваха на църковна служба в църквата "Св. Мария Магдалена" в Сандрингам, Норфолк в неделя. Чарлз помаха на фотографите, докато вървеше към църквата заедно със съпругата си. Това беше първата му публична изява, откакто започна лечението си за рак миналата седмица. Предишния ден кралят обясни за диагнозата си в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец. Той благодари на хората за добрите пожелания.

„Бих искал да изразя най-сърдечните си благодарности за многото съобщения за подкрепа и добри пожелания, които получих през последните дни", започва изявлението. „Както всички онези, които са били засегнати от рак знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение."

„Също толкова окуражаващо е да чуя как споделянето на собствената ми диагноза е помогнало за насърчаване на общественото разбиране и е хвърлило светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациенти с рак и техните семейства в Обединеното кралство и по света", продължава изявлението. „Възхищавам се още повече на тяхната неуморна грижа и отдаденост след като и аз самият разбрах, че имам рак", обяснява кралят. Дворецът обяви, че кралят е бил диагностициран с рак на 5 февруари. Съобщението, което не уточнява с каква форма на рак е диагностициран Чарлз, дойде седмица след операцията му за увеличена простата.