Новини Реакция

Спор в НС за медицинския хеликоптер

   
Спор в НС за медицинския хеликоптер

Заседането  на Народното събрание започна с декларации. Според "Има такъв народ" първият медицински хеликоптер в България има  редица недостатъци. Депутатът Филип Станев каза, че машината няма разрешение да лети нощно време, а в страната има само две болници, на които той може да каца и те са в столицата.

"Хеликоптерът има гориво само за 250 км, т.е. след това ще трябва да го бутаме по земя. Не са обучени пилоти, екипажи, които да пилотират въпросния хеликоптер", коментира Станев. Като дезинформация определи казаното от "Има такъв народ" депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Той уточни, че закупените за България хеликоптери са осем.

"Хеликоптерите могат да кацат навсякъде, където е възможно и не създават проблем, и е безопасно да се кацне. Единствено в урбанизираните територии. Разбира се, че трябва да има лицензи къде да кацне, трябва да има такива изградени площадки. Така че може да видите, че всички фалшиви новини, които чухме от "Има такъв народ" относно HEMS и хеликоптерът, който получихме, всяка една е лъжа", каза Ананиев.