Коментари

Николай Стайков: В SS Club се е влизало с клубна карта с чип. Жената на Нотариуса е била на бара

   
Николай Стайков: В SS Club се е влизало с клубна карта с чип. Жената на Нотариуса е била на бара

„Сигналите срещу Мартин Божанов – Нотариуса са от 20 години и никой не се задейства. Как да знаем, че разследването няма да стигне до някой магистрат с „клубна карта“. Имахме главен прокурор, замесен в Осемте джуджета, но това не пречеше да е главен прокурор“. Това заяви Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на Антикорупционния фонд. Вчера от МВР стана ясно, че ще се провери клуб на Нотариуса, който е бил посещаван само от определени лица (висши магистрати) с членски карти.

„Разговорът ни с Нотариус през 2021 г. започна с идването на Ивайла Бакалова, която разкри, че Веселин Денков е рекетиран“, посочи Стайков в ефира на NOVA. Мартин Божанов е имал заведение до Специализираната прокуратура – никога не е функционирало като истинско заведение обаче. Името е било „SS club“.

Там наистина се е влизало с „клубна карта“ с чип. Жена му Габриела е била на бара, а клубът е бил активен от 2011 г. Според журналиста е много важно внимателно да се прегледат телефоните на Нотариуса, тъй като там има снимки и доказателства за срещите му на високо ниво.

„Към определи институции и дела са работели не само съдии, но и бивши служители на ДАНС, адвокати и т.н. Много хора в системата знаят, но много хора искат да се забрави“, завърши Николай Стайков от АКФ.

„Мартин Божанов беше най-известен през последните години като собственик на един затворен частен клуб за магистрати, много близо до Специализираната прокуратура, където се ходеше със специални карти за достъп. Използва се за неформални връзки с магистрати от средно и високо ниво“, посочи Стайков преди дни. По думите му въпросният клуб се е намирал в столичния кв. „Гео Милев“ на улица „22 септември“ и в него са ходили висши антикорупционни магистрати. Вчера от Антикорупционния фонд, в чието разследване се появи името на убития мъж, призоваха за създаването на парламентарна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около дейността на групата на Мартин Божанов – Нотариуса.