Новини Реакция

МВР за акцията: Водят се следствени действия, свързани с убийството на Алексей Петров

   
МВР за акцията: Водят се следствени действия, свързани с убийството на Алексей Петров

На територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР във връзка с акцията в имоти на Васил Божков.

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура. Минути преди 08:00 часа сутринта екипи на СДВР и Националната полиция влязоха на няколко адреса, свързани с бизнесмена Васил Божков. Районите около претърсваните офиси са отцепени.  Самият Васил Божков коментира проверките:

"Нищо не взеха, защото те взеха още 2020-та година всичко. Тука е празно, с игла да минеш, няма какво да закачиш.Документи за фирми, с които нямам нищо общо. Забравих имената. Ако много държите, ще попитам кои са фирмите. Ако мислите, че ви говорят нещо на вас тия фирми, на мен лично нищо не ми говорят. Да създаваме зрелища и психоза е логично. Вие как разбрахте, нали трябваше да дойдете, да видите тука полиция, купища хора, как ме извеждат, как ме карат в СДВР да дам показания и така нататък".

Срещу Васил Божков, който след 3 години укриване в Дубай в края на лятото се върна в България, се водят 3 дела. Той е с мярка за неотклонение домашен арест. Божков беше и свидетел по разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов с твърдения, че преди 2020 година е бил принуждаван да им плаща такса спокойствие, за да върви хазартния му бизнес. В края на миналата година Софийската градска прокуратура прекрати делото поради липса на доказателства.