Анализи Коментари

Атанас Атанасов за министър Стоянов: Има грешка, има и прошка

   
Атанас Атанасов за министър Стоянов: Има грешка, има и прошка

ПП-ДБ и ГЕРБ, подкрепяни от ДПС, ще трябва да направим анализ на работата на министрите, за да мине безпрепятствено ротацията през март. 

Това заяви Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ. Той уточни, че ДПС няма претенции за министерски кресла, но след това предстоят преговори за постовете в регулаторните органи. 

Трябва да се намери сечение за кандидатите за шефове на регулаторите, няма да се разпределят местата сред партиите, каза още Атанасов. Според него гаранцията за това е взаимният контрол между партньорите в управлението. 

Не искам да предпоставям нищо. Искането на оставката на вътрешния министър Калин Стоянов беше по конкретен повод, оттогава изтече много време, коментира Атанасов. Той допълни, че вътрешното министерство е свършило много добра работа за влизането ни във въздушния Шенген. Има грешка, има и прошка, обобщи лидерът на ДСБ. 

Той бе категоричен, че промени в службите ще има, но трябва да се промени законодателството. 

Да въртим мандатите, при положение че Мария Габриел е от ГЕРБ, няма смисъл да губим време да се връща и пак да се взима мандата от президента, 

Ротация на председателя на парламента ще има, но не е обсъждан още въпросът дали Никола Минчев ще смени Росен Желязков. Аз няма да се кандидатирам за Конституционния съд, отговори Атанасов на въпрос възможно ли е той да стане шеф на НС.