Коментари

Пеевски: Темата НЗОК приключи, процедурата за нов шеф и зам.-шеф започва наново

  01.12.2023 13:00  
Пеевски: Темата НЗОК приключи, процедурата за нов шеф и зам.-шеф започва наново

Ако премиерът започне да работи за хората, ще говорим с него. Пълна подкрепа даваме за вицепремиера Габриел, каза шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Темата НЗОК приключи, ще бъде искана оставката и на шефа на касата, и на зам.-шефа. Процедурата започва наново, по нов регламент, заяви шефът на ДПС в парламента Делян Пеевски пред журналисти. Малко по-рано стана ясно и, че (Не)коалицията се договори да подпише "регламент" за управление.

"Разумно е да се направи този регламент между партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, ще участваме в това нещо", обясни Пеевски. 

От неговите думи стана ясно още, че ДПС ще се включат в регламента, който касае само конституционните промени и регулаторите, но не и в управлението на изпълнителната власт. Нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри.  

"Ще имаме хора в регулаторите, както видяхте имаме представител в БНБ", категоричен бе той. 

На въпрос как ще гласуват относно бюджетите за здравната каса и държавното осигуряване, той лаконичен отговори, че има време до гласуването, "ще го видите".  

Във връзка с отношенията на ДПС с премиера Николай Денков и недоволството на групата от работата му, Пеевски заяви, че ако започне да работи за хората и прави разумни неща,  ще говорят с него. В момента пълна подкрепа дават само за вицепремиера Мария Габриел.