Коментари

Васил Терзиев: София ще бъде град на хората с големи мечти, не вярваме в малките хора

  06.11.2023 13:49  
Васил Терзиев: София ще бъде град на хората с големи мечти, не вярваме в малките хора

Постигнахме трите цели, трите неща, които обещахме - кмет на София, имаме и 19 районна кмета, а групата ни в СОС ще има повече съветници от втората и третата, взети заедно. Това заяви на първото си изявление след изборите новият кмет на София Васил Терзиев в централата на ДСБ. На пресконференцията присъстваха водачът на листата на ПП-ДБ и Спаси София Борис Бонев, както и лидерите Христо Иванов, Кирил Петков, Владислав Панев и ген. Атанас Атанасов. Сега трябва да покажем, че освен да печелим, можем и да управляваме, заяви Терзиев. Ние не вярваме в малките хора, а в хората с големи мечти. София да бъде град на хората с големи мечки, които могат да реализират тук. Ще бъда кмет на всички софиянци, каза още Терзиев. 

Това е разгромна победа на досегашния модел, подчерта Борис Бонев. София ще бъде град, в който всички софиянци - не само от Южната част на града, а от всички квартали, да се чувстват добре. Ще работим така, че София да не я е срам да се погледне отново в огледалото, допълни той. Ще видите пълен синхорн между кмет, общински съветници и районни кметове, обеща Бонев. Хората от ГЕРБ и Синя София, които гласува за нас, направиха възможна тази разлика, това трябва да се отчете, заяви Кирил Петков. 

Искам да поздравя избраните с нашите листи съветници и кметове и да ги призова да осъзнаят отговорността си за повишаване благосъстоянието на хората, каза Атанас Атанасов, лидер на ДСБ. Нашият кандидат за председател на СОС е Борис Бонев и се надяваме да получим подкрепа, каза в отговор на въпрос дали има договорки с ГЕРБ за поста. Не приемаме, че победата, която сами си извоювахме, се дължи на призива на Бойко Борисов - видяхме че повечето от избирателите на ГЕРБ не са ни подкрепили, категоричен бе Бонев. Ще трябва всички да се научим как да се договаряме, в добрия смисъл, каза Христо Иванов. Дори и да си нямаме доверие, подчерта той.