Коментари

Стефан Янев: При липса на идеи, визия и аргументи какво искаш да направиш, започваш да търсиш конспиративни теории

  29.05.2023 15:23  
Стефан Янев: При липса на идеи, визия и аргументи какво искаш да направиш, започваш да търсиш конспиративни теории

"При липса на идеи, визия и аргументи какво точно искаш да направиш, започваш да търсиш конспиративни теории. Като че ли като общество сме изгубени без цел и посока... Когато две от властите не работят нормално, да разклатиш и третата власт, и то в ситуация на перманентна криза, правиш кризата още по-дълбока. И ако разградим държавата до нейните основи, как ще я съграждаме след това отново".
Това коментира в ефира на БНР Стефан Янев, лидер на "Български възход", бивш служебен премиер и бивш министър на отбраната. А темата е скандалът, който избухна, след изнесен разширен запис от Радостин Всилев от заседание на ръководството на ПП.

Според него ПП-ДБ трудно ще съберат подкрепа и ако се състави правителство, то ще работи много трудно. "Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие. Трусовете и скандалите показват ерозия на доверие в политическата класа... Какъв вид конструкция на правителство е възможна, това е трудно да се каже", коментира още Янев.

В "12+3" той допълни, че заради актуалната ситуация е редно да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност и да се чуе гласът на службите - дали е имало чуждо вмешателство в българската политика. И ако има такива данни, прокуратурата да се самосезира.