Коментари

Радостин Василев: Правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е танц, който ще прерасне в прегръдка по интереси

  26.05.2023 11:19  
Радостин Василев: Правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е танц, който ще прерасне в прегръдка по интереси

Преди година напуснах ИТН, защото мафията пробива в тяхната партия. За съжаление, година по-късно сме изправени пред същата ситуация. Формира се коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Няма да гласувам за това правителство и смятам, че това е огромно предателство. Това каза на пресконференция Радостин Василев.

Той определи като "танц, който ще прерастне в прегръдка по интереси" преговорите и договореното правителство.

Според Василев няма да има сериозна съдебна реформа, а приемането на Бюджет 2023 може да се гласува за половин час, ако има желание.

"Мария Габриел ще стане премиер след девет месеца и ще управлява държавата така, както Фандъкова управлява София толкова години", каза депутатът.

Василев обяви, че е евроатлантически настроен и при него не може да се търси "дълбоката държава", както вчера каза Кирил Петров. Василев отрече, че са правени записи в парламентарната група или в заседания на партиите от ПП-ДБ.

"Преди няколко дни публикувах пост, че истината рано или късно намира пътя си и се появява. Бях в контактната група по работа за законодателната програма, имаме съвпадение в политиките, но ГЕРБ се интересуваха само от съставяне на правителство с "Продължаване промяна", каза депутатът.

"Не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за мафията и дълбоката държава, представлявана от ГЕРБ", обяви Василев.

Според него, подкрепата за Кирил Петков е била дадена с условие да продължи борбата с корупцията и никога да не се прави коалиция с Бойко Борисов, нещо, което вече е факт. Той заяви, че профилът на правителството няма да бъде антикорупционен, което му било казано от Николай Денков.

"Крият от българският народ истината, а тя е грозна. Тя включва приключването на ПП като политически проект, а ДБ и ГЕРБ ще трябва да обясняват на своите избиратели доста дълго своето решение", каза още Василев.