Коментари

Лена Бориславова за протеста на Възраждане: Оскверняване на сграда и простотия

  22.05.2023 11:48  
Лена Бориславова за протеста на Възраждане: Оскверняване на сграда и простотия

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" се възмути от протеста на "Възраждане" вчера, в който бе изцапана с червена боя сградата на Дома на Европа в София.

"Протест за мир, организиран от "Възраждане", завършил с оскверняване на сграда в центъра на София и простотия", написа Бориславова в своя Facebook профил.

"След статията в "Политико" за битката на Каскета срещу Тиквата, това е другото срамно събитие за европейска България, за което дори не мога да си помисля да кача снимка тук, за да не достигне до твърде много чужденци", смята още тя.

Вчера сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

"С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности", написа по-рано във Facebook лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Министерството на външните работи и Европейската комисия осъдиха посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София.