От мрежата

Атанас Атанасов: След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи

  16.05.2023 10:44  
Атанас Атанасов: След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи

Към днешна дата всичко, което излиза покрай взрива до кортежа на главния прокурор показва, че е инсценировка, въпросът е кой я е организирал. Това заяви в студиото на БНТ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

По думите му случаят трябва да се разследва задълбочено, но изрази съмнения, че това ще се случи с оглед на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

"Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, заявяват, че се страхуват едни други. Ние дадохме брифинг в парламента и заявихме, че СГП, която наблюдава това разследване, би трябвало да го изземе от НСлС и да го възложи на други разследващи органи, които не са заинтересовани".

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме независими следователи, коментира Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

"Отстраняването на Гешев не решава проблемите на съдебната реформа. Нещата са прости, но решението е сложно. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това трябва да се реши и оттам нататък нещата ще придобият по-нормален вид".