Анализи Коментари

Андрей Гюров: Целта на това правителство беше да се бърка в енергийната независимост на страната

  01.02.2023 11:00  
Андрей Гюров: Целта на това правителство беше да се бърка в енергийната независимост на страната

Кабинетът Донев трябва да получи много ниска оценка. Целта на това правителство беше да се бърка в енергийната независимост на страната. Министърът на енергетиката не трябва да бъде в следващия служебен кабинет. Това заяви пред БТВ председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. Видяхме, че не сме зависими от Русия - нито България, нито Европа са на тъмно или студено, каза още той.

Според него коалицията с ДБ, ако заявката за такава бъде изпълнена, ще е заради ясното разделение - статукво и новите партии. Говорим за каузи, не за листи, разкри Гюров. Все още нямаме име на коалицията си с ДБ, уточняваме детайлите, допълни депутатът. Той не изключи и възможността Лена Бориславова отново да е кандидат за депутат.

"Това, което се случи, беше - много искахме, но нямахме желание", коментира Гюров механизма за контрол на главния прокурор, който не беше приет от депутатите. Той напомни, че промените са част от пакета по Плана за възстановяване и устойчивост.

Гюров обясни, че има парламентарна техника, която позволявала законът да мине за 36 часа. На ГЕРБ, БСП и ДПС им се приспа, когато залезе слънцето, но приеха промените в Изборния кодекс на заседание през нощта, посочи още шефът на депутатите на „Продължаваме промяната“.