Спорт

Новак Джокович на десети полуфинал в Мелбърн

  25.01.2023 13:26  
Новак Джокович на десети полуфинал в Мелбърн

Деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович се класира убедително за полуфиналите на турнира от Големия шлем в Мелбърн за десети път. На „Род Лейвър Арина“ четвъртият поставен сърбин се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над №5 руснака Андрей Рубльов след 2:05 минути игра, за да запише 26-ата си поредна победа в състезанието.

В първия сет Новак спечели пет поредни гейма след 1:1. В следващата част отново спечели пет последователни игри от 1:2. Третия сет беше най-равностоен, но 35-годишният сърбин проби в самото начало и при 5:4 сервираше за място на полуфинал. Джокович поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол след форхенд в мрежата на Рубльов.

„Щастлив съм от играта си, за мен това е най-специалния корт. Беше ветровито и трябваше да се приспособявам. Резултатът в първите два сета не отговаря на нивото на играта ни. Андрей игра много добре. В мача срещу Томи Пол той няма какво да губи, трябва да бъда готов за сериозно напрежение, но ако играя както в последните ми два мача, всичко ще бъде наред.

 

Рубльов се ядосва след поредната грешка.

Рубльов се ядосва след поредната грешка.

Ноле завърши с 32 печеливши удари (14 аса) при 21 непредизвикани грешки (5 двойни). За Рубльов балансът беше 26-29.

За достигане на десети финал в Мелбърн Джокович ще трябва да спечели именно срещу Томи Пол от Съединените щати, с когото не са играли до момента.