Развлечения

Парти в трамвая тази събота в София с Disco Manga и DJ Valldy

  20.01.2023 18:48  
Парти в трамвая тази събота в София с Disco Manga и DJ Valldy

На 21 януари - събота, София ще е домакин на събитието Party Tram от световната тенденция за трансформиране на превозни средства в сцена за високи и споделени градски изкуства, съобщи Столична община.

Инициативата е на Националния център за иновации и дигитални изкуства, а Центърът за градска мобилност и Столичен Електротранспорт са организатори на проявата, която има милиони последователи.

Целта ѝ е да се противодейства на вандализма и езика на омразата към общите постижения в градската среда, която съвсем не е даденост, а резултат от труд, творчество, търпение, отговорност и взаимни усилия.

Събитието е част и от промяната в начина на пътуване в обществения транспорт и общата цел той да е предпочитаното място за придвижване в града, включително и чрез промяна на тарифната политика.

Стартът на Party Tram е в 18 часа на площад "Възраждане". Режисьор е Атанас Лозанов Nasix, а артистите се обединени под общия слоган: "Пътувай без да рушиш! Не мрази, а приеми новото".

Трамвай от последно поколение PESA ще минава по реновираната пътна инфраструктура на редовните линии №27 и №5. Той ще се превърне в сцена за музика, танци и съвременен пърформанс, в който пътниците ще имат възможността да се изявят и като артисти.

В Party Tram пътуването става с редовен превозен документ.

Маршрутът на трамвая е от надлез "Надежда" по този на линия №27 до "Манастирски ливади-Запад".

От 20:15 часа ще има преход към маршрут на линия №5 до "Бъкстон" и обратно по същия път до надлез "Надежда".

Тази година събитието е под общото мотото "Подобри настоящето, прегърни бъдещето!" и е вдъхновено от подобни, провеждани в Лондон, Париж, Берлин и Ню Йорк.