Коментари

Илиян Василев към ГЕРБ: Спрете да хулите посредниците в оръжейната помощ за Украйна

  18.01.2023 18:13  
Илиян Василев към ГЕРБ: Спрете да хулите посредниците в оръжейната помощ за Украйна

Тази тема с посредниците започна да дотяга като куха, но упорита "опорна" точка. Изнасяли сме за Украйна, ОК но защо с посредници?. И как иначе? Нали българските производители не могат да изнасят директно, само чрез лицензирани търговци. Това коментира във "Фейсбук" Илиян Василев.

Нали официално правителството не може да прави директни доставки заради опозицията на Румен Радев и Нинова. Нали си получаваме парите, не правим безплатни доставки и така българската оръжейна промишленост печели огромни пари, които би трябвало да може да инвестира в разработката на нови и модерни оръжейни системи или да увеличи капацитета за производство на търсените амуниции.

Нали нещата са били опряли до кокал, защото запасите на украинците се били изчерпали тотално и са останали беззащитни. Или критиците, които минават и за атлантици, другите не ме интересуват, предпочитат Русия да беше успяла.? Кой е този "идиот" атлантик, който ще постави под съмнение смелостта и характера проявен от Петков.

Ама не трябвало да бъде тайно. Като не може явно, как по друг начин?. Или е по-добре да се бяхме втурнали в парламентарни дебати и оръжията да не бъдат доставени. Аман от мрънкачи.

Посредниците - плащането става със средства на САЩ и Обединеното кралство, щом за тях схемата е била достатъчно добра, значи и за нас трябва да бъде, защото "посредниците" са били одобрени от техните упълномощени органи за да бъде сигурно, че са надежни и няма скрито покрито.

Аман от комплексари в бг парламента.

По отношение на посредниците - нещастни гербаджии, сега през кои фирми вкарвате природен газ от Гърция - нали пак през оплютите МЕТ или класиците Митилинеос, през които ваши фирми вкарваха газ. Цялата работа е, че за краткото време на управление на правителството на ПП и четворна коалиция, ви спря кранчето, и се възбудихте до небесата от мисълта, че някой друг може да взема "вашите" пари.

Жал ми е за Дани Митов - преди да прегърне Борисов, си говорихме, той е напълно ясно със схемите за Турски поток, но сега трябва да издържа семейство и прекрасни деца.

Да му припомня - преди Турски и Северен поток - през Украйна се пренасяха по над 300 милиона кубически метра газ на Газпром през Украйна. Сега се пренасят - тези дни данните са за 32 милиона кубически метра. При 300 милиона кубически метра, това беше основния сдържащ фактор и зависимост на Путин за да не нападне Украйна. Нападна я, когато останахавече изнасяше през заобиколните маршрути.

И в политическите целесъобразявания трябва да има морални граници.