Развлечения

Почина Лиза Мари Пресли, единствената дъщеря на роклегендата Елвис

  13.01.2023 08:47  
Почина Лиза Мари Пресли, единствената дъщеря на роклегендата Елвис

На 54 години почина певицата Лиза Мари Пресли, единствена дъщеря на легендата на рокендрола Елвис и на Присила Пресли, която съобщи за случилото се.  Съобщението идва само часове, след като майка ѝ Присила потвърди, че Лиза Мари  е  откарана по спешност в болница. Парамедиците пристигат около шест минути след подадения сигнал и според последващо изявление от отдела на шерифа на окръг Лос Анджелис те са оказали първа помощ. Установено е, че пациентката има признаци на живот“ и бързо е откарана в болница  в близкия Уест Хилс.  Въпреки усилията на медиците Лиза Мари Пресли е починала, вероятно от сърдечен удар. 

Два дни преди това тя  присъства на връчването на  наградите "Златен глобус" и поздрави Остин Бътлър, получил награда за ролята на баща ѝ във филма "Елвис". Неотдавна тя беше в щата Тенеси, в имението "Грейсленд" в Мемфис, където живее преди това баща ѝ, за да отпразнува на 8 януари годишнината от рождението му. 

Наскоро списание People публикува нейно есе, отразяващо болката ѝ след смъртта на сина й Бенджамин Киоу, който се самоуби през 2020 година. Пресли също е майка на актрисата Райли Киоу и още две дъщери близначки. Омъжвала се е четири пъти, като сред бившите ѝ съпрузи са Майкъл Джексън и Никълъс Кейдж.

Лиса Мари е родена през 1968 г. и е беше собственичка на имението "Грейсланд" в Мемфис, което е популярна туристическа атракция. Тя е на девет години, когато Елвис умира в "Грейсланд" през 1977 г.

Музикалната кариера на Лиса Мари започва с дебютния албум от 2003 г. To Whom It May Concern, последван от Now What през 2005 г. И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200. Третият албум, Storm and Grace, е издаден през 2012 г.

Лиса Мари се е женила четири пъти. Омъжва се за поп звездата Майкъл Джаксън през 1994 г., само 20 дни след развода с първия си съпруг музикант Дани Киоу. Известната двойка се развежда през 1996 г., докато  Джаксън се бори с обвиненията в сексуален тормоз на деца.

Пресли се жени за актьора Никълъс Кейдж, голям фен на баща ѝ, през 2002 г. Кейдж подава молба за развод четири месеца по-късно. Четвъртият й брак е с нейния китарист и музикален продуцент. Майкъл Локууд. Разводът им е финализиран през 2021 г. Лиса Мари имаше четири деца. Единственият ѝ син, Бенджамин Киоу, почина през 2020 г. на 27 години. Дъщерята Райли Киоу, на 33 години, е актриса. Другите ѝ две дъщери са 14-годишните  близначки Харпър и Финли Локууд.