Коментари

Найденов: Неуместно е засекретяването на списъка с оръжия за Украйна

  05.12.2022 10:12  
 Найденов: Неуместно е засекретяването на списъка с оръжия за Украйна

Неуместно е засекретяването на списъка с оръжия за Украйна. Намирам за неубедителни аргументите на министъра на отбраната“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият военен министър Ангел Найденов (БСП).

„За леко стрелково оръжие и боеприпаси говореше министърът на икономиката в отговор на журналистически въпроси. От това, което чуваме от министъра на отбраната, по-скоро става дума и за тежки платформи и тежко въоръжение“, коментира Найденов. По думите му до седмица ще има информация в българските сайтове точно какво оръжие пращаме на Украйна, а до две седмици ще я има и в западните медии.

„Никой не храни илюзията, че с това, което ще предоставим, ще променим хода на бойните действия. България е сред най големите непреки износители на оръжия и на боеприпаси за Украйна според западните медии. Въпросът беше дали освен да продаваме, можем и да дарим, подпомагайки украинските въоръжени сили“, каза още Найденов.

Той коментира и темата с присъединяването ни към Шенген. Той определи решението на Нидерландия за пореден път да ни спре по пътя към зоната като „скандално“.