Новини Реакция

Актрисата Диана Димитрова загатна, че Юлиан Вергов я е пребил

  05.12.2022 09:10  
Актрисата Диана Димитрова загатна, че Юлиан Вергов я е пребил

Актрисата Диана Димитрова, която неотдавна обяви, че преди 5 години е била пребита на снимачната площадка от неин колега, намекна пред Би Ти Ви, че става въпрос за актьора Юлиан Вергов.

"Гледах друга телевизия. Водещите, журналистите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 1990 г. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място. А и всъщност целия юли месец тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година, март, хората да дойдат да видят изложбата ми, вече рисувам и с цвят", отбеляза Димитрова, а на вметката на водещия, че "това са някакви кодове", тя каза, че "това са факти".

Димитрова не каза в прав текст името на колегата си, който я е пребил, защото нямала право да го стори заради течащото досъдебно производство по случая.

В петък (2 декември) Вергов участва в предаването "На кафе" по "Нова телевизия", в което сподели, че не приемал Коледа като всеки друг ден от годината и за него това е специален празник. "От малък до ден днешен чакам Дядо Мраз и да, вярвам в него", отбеляза актьорът, като не беше питан за коментар по казуса.

 

 

По думите на Диана Димитрова този, който я е пребил, продължава да я заплашва, като тя е искала с разкритието за случилото се през 2017 г. да провокира други жени да говорят.

Актрисата съобщи, че във вторник (29 ноември) е получила съобщение по "Вайбър" от насилника, което после е било изтрито.

Тя разказа как се е случило всичко. "Вечерта преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село, от Кайнарджа: "Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи." Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: "Ти само се появи на терен и аз ще те пребия." Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната." По думите ѝ не са имали напрежение в отношенията преди това. "В рамките на около 2 минути, проследявайки лицето от стаята до гардеробната, искайки да разбера защо, той мина покрай мен - удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, който уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка", допълни Диана Димитрова.

Твърди, че дни след насилието е имало и друга заплаха: "Другата заплахата дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, лицето каза: "Продължи да говориш и аз ще го направя пак."

Димитрова каза, че има свидетели, нейни колеги. На въпрос защо не си е извадила медицинско тогава, а само си е направила снимки с телефона, актрисата посочи, че е била изманипулирана от друг човек.

"Бях решила, че отивам да си извадя медицинско, затова направих снимките и ги изпратих на мой приятел, и мислех да му кажа - пали си колата и идвай да ме вземеш, отиваме в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите "какво ще постигнеш". Аз бях една прохождаща актриса, която 2 години ходи на кастинги, не се случваха нещата, но си казвах продължавай. Исках да покажа таланта, как мога да го развия, да стана по-добра. Изпитах чувство за вина", разказа Диана Димитрова.