От мрежата

Слави Трифонов: Постъпват нагло, лицемерно и безочливо, за да се докопат до властта

  23.11.2022 17:36  
Слави Трифонов: Постъпват нагло, лицемерно и безочливо, за да се докопат до властта

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро на новината, че  "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" имат готовност за правителство на малцинството.

Той обвини двете партии в лицемерие и наглост "в името на това да се докопат до властта", като отбеляза, че миналата година от “Демократична България” не са подкрепили правителство на малцинството на “Има такъв народ”, а сега ще очакват подкрепа от Бойко Борисов.

"След като миналата година “Демократична България” не пожелаха да подкрепят правителство на малцинството на “Има такъв народ”, сега ще предложат правителство на малцинството и ще очакват да ги подкрепи Бойко Борисов. Ще чакат подкрепа от човека, когото наричат мафиот и когото арестуваха. Но когото всъщност много обичат. Ех, Христо Иванов, ех, Ице, старата любов ръжда не хваща. Това е шега. Аз обичам шегите. Но ако трябва да съм сериозен, и “Продължаваме промяната”, и “Демократична България” постъпват нагло, лицемерно и безочливо. В името на това да се докопат до властта. И това е ясно за всеки нормален човек", пише на страницата си във Facebook лидерът на ИТН.

По-рано през деня Кирил Петков обяви, че "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" имат готовност, ако вторият мандат отиде при тях, заедно да работят за формирането на правителство на малцинството, с ясна визия, стратегия, план.

"Ние не смятаме да се договаряме, не смятаме да обсъждаме, ние ще вкараме пакет за законови промени, които биха гарантирали възможността за изпълнение на основните приоритети", заяви Петков. 

Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната" заяви в отговор на въпрос, че не са търсили подкрепа от никого.