Новини Светът

Мъск сложи край на възможността за дистанционна работа в Twitter

  10.11.2022 16:58  
Мъск сложи край на възможността за дистанционна работа в Twitter

Новият собственик и главен изпълнителен директор на Twitter Inc. Илън Мъск информира служителите си, че компанията ще спре в повечето случаи да позволява на персонала да работи дистанционно.

"Дистанционната работа вече не е разрешена, освен ако нямате конкретно изключение. Мениджърите ще ми изпратят списъците с изключения за преглед и одобрение", написа Мъск в имейл до служителите на компанията, видян от британското издание "Гардиън" и агенция Блумбърг. Мъск добави, че новите правила ще влязат в сила от днес, отбелязвайки, че служителите на Twitter ще трябва да прекарват минимум 40 часа седмично в техния офис.

Когато Twitter отново отвори офисите си през март след отслабване на коронавирусната пандемия, беше казано, че служителите все още могат да работят от вкъщи, ако имат желание. Ходът на Мъск отразява политиката му в другите негови компании SpaceX и Tesla Inc, където той също поиска от служителите да работят в офиса поне 40 часа седмично или да напуснат. Милиардерът също така подчерта, че очаква "пътят напред" на платформата за социални медии да бъде "труден", което "изисква интензивна работа, за да успее".

Мъск, който приключи сделката си по придобиването на популярната социална медийна платформа за 44 млрд. долара само преди две седмици, съкрати половината служителите ѝ, както и няколко висши ръководители и обяви поредица от действия, включително таксуване с 8 долара за абонамента за услугата Twitter Blue.

Мъск също така каза на служителите, че иска да види абонаментите да представляват половината от приходите на Twitter, съобщава Блумбърг, цитирайки имейла до работещите в компанията.