Развлечения Спорт

Елица: Освен Алекса, определено Филип ми е фаворит в Игри на волята: България

  26.10.2022 16:02  
Елица: Освен Алекса, определено Филип ми е фаворит в Игри на волята: България

Олимпийският медалист по борба от Рио де Жанейро през 2016 г. Елица Янкова бе една от любимките на зрителите на четвърти сезон на „Игри на волята: България“, но след изненадващата елиминационна капитанска битка, тя напусна надпреварата. Елица бе от племето на Непобедимите и след разпадането на Супергероите, нейният любим - Алекса, се присъедини към тях.

Атрактивната участничка признава, че емоцията, която е изпитала от играта, е неповторима и уникална. Риалитито е различно от Олимпиадата, тъй като състезанието е не само на Арената, но и в социален аспект, каза Елица в студиото на „На кафе“. Но признава, че се е справила по-добре на Арената.

„Арената беше моят дом. Там се чувствах добре и изненадвах себе си. Върнах се в моите спортни години. Изгледала съм всички сезони и си казвах, че всички предизвикателства са много тежки. Възхищавах се на хората, които издържат подобни неща, защото вярвах на всичко, което виждам на екрана. Но се доверих на човека, който каза, че ще справя“, разказва Елица за причината да се включи в екстремното риалити.

„Алекса жадуваше да участва в предаването. Записах го и знаех, че мечтата му е много по-голяма от желанието ми аз да преживея това усещане. Може би и затова плаках заради него, защото той беше в Резервите, а аз, която не го искам толкова много, оставах в играта в едно от племената. Със сигурност това, че бяхме двамата в предаването, е повлияло на моята игра и може би щях да бъда друг персонаж в играта. Но не съжалявам, че го преживяхме заедно. Радвам се, че имахме късмета да бъдем рамо да рамо, тъй като си остава един добър спомен“, коментира разликите от участието на Алекса, който игра със стратегия, без да се разсейва от емоциите си.

Елица разказва, че се събират заедно приятели и участници от риалитито и преживяват отново емоцията. Според нея на моменти дори усещането е и по-силно, тъй като не се притеснява от камерите. Като своя грешка тя отбелязва, това че е била прекалено емоционална.

„Аз си плача когато видя влюбени хора, малки деца или щастието на улицата. Може би по-малко плача за трудните неща. Не плача за загуба. Преди да влезем в предаването си говорихме с Алекса как е по-добре за нас. Дали да бъдем в едно племе или не. Мислехме си, че трябва да сме в отделни племена. С Мира сме приятелки, но и двете в началото не разбирахме как трябва да играем социалната игра. След скандала в племето, Георги, който не беше на въпросния скандал, проведе разговор с мен какво всъщност е играта и как трябва да се играе. След което се събрах и се понаучих да играя социалната игра. Харесвах си племето и от още от първоначалния му състав. Имахме сила, плувец и всичко необходимо. В началото се разбирахме много добре, говорехме си. Имахме различни виждания за играта, но уважавам гледната точка на всеки един. Не се харесахме с Генчо, защото има его, самочувствие, но и аз имам своите и нямахме как да отстъпим“, признава участничката.

„Освен Алекса, определено Филип ми е фаворит. Казах го и на Арената, тъй като според мен той може всичко. Непрекъснато го натоварваха с отговорност и той се доказваше на Арената. Това беше впечатляващо за мен. Мира в играта беше мой приятел, майка и за мен бе всичко. Без нея нямаше да мога да издържа толкова много, защото си имах и слаби психически моменти. Всеки ги има, но моите бях по открити. Имах моменти с големи рани по тялото, от които не може да спя, да се къпя и дори да държа лъжица, защото ръцете ми бяха опаковани целите, и тя се грижеше за мен от началото до края. Тя е нещо различно за мен и вътре открих истински приятел в нейно лице. Не можех да я предам“, категоричното й мнение.

„Всичко, с което се сблъсквах вътре в предаването е сходно с живота на спортист по борба. Била съм в най-леката категория и винаги съм била гладна, затова гладът не ми беше проблем. За спортисти, които поддържат фигура и категория, това не е толкова трудно за издържане. Когато отидеш на Арената забравяш за глада. Толкова ти се вдига адреналина, че сам се изненадваш от силите, които притежаваш“, разкрива Елица.

За любовта в живота и на Арената

„Животът ни събра на лагер на Белмекен. Там ходят на лагери спортисти, а аз бях на почивка с мои приятелки на ски. Запознахме се и беше впечатление от пръв поглед. Пееше сръбска песен и освен, че пееше хубаво, изглеждаше добре. Поддържахме връзка по интернет и след третото му идване започнахме връзка. Романтичен е и е голям джентълмен.“