Коментари

Корнелия Нинова: Няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС, няма да подавам оставка

  03.10.2022 14:27  
Корнелия Нинова: Няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС, няма да подавам оставка

Председателят на БСП Корнелия Нинова направи първи коментар след вчерашния вот, на които избирателите отредиха пето място.  Нинова заяви, че БСП няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и няма да участва в коалиция, в която участват с ГЕРБ и ДПС. При 99,99% обработени протоколи на СИК: Първи ГЕРБ-СДС с 25,33%, седми БВ с 4,62%

Резултатът на левицата на тези избори - пети резултат, Нинова определи като недобър и по-нисък от очаквания, но по думите ѝ БСП няма да драматизира този факт. Националният съвет на партията в събота ще се събере за да обсъди резултата на БСП от вота на 2 октомври.

"Притеснени сме от понижаващата се избирателна активност, това е шамар за политическата класа и е крайно време да осмислим какво ни казват гражданите", добави Нинова на брифинг.

И още: "Очаквахме по-високи резултати, но не драматизираме от това, вземаме си поуки, ще вземем решения какво да променим. Успяхме да запазим предишния си резултат с по-малко от 1% разлика, това е позитивното.

"В събота свикваме Национален съвет на БСП, там ще говорим за резултатите и ситуацията. Оставка няма да подавам", подчерта тя.