Бизнес

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung

  29.09.2022 16:25  
Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung

Samsung The Frame 2022 е най-нестандартният телевизор на пазара, съчетаващ в себе си последните QLED технологии на марката и дизайн, почти неразличим от картина. Сега на ход е актуализирания модел на Samsung The Frame, който отново заема водеща позиция в лайфстайл гамата на корейската марка.

Най-голямата разлика спрямо предишния модел, е покритието на екрана. Той вече има матово антирефлексно покритие, което прави екрана да изглежда още повече като платно на художник, намалявайки до минимум огледалните отражения. Технологията Matte Display разпръсква светлината през различни ъгли и в различни посоки.

 
Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 2

Релефната повърхност предотвратява спад в качеството на картината, причинено от дневна светлина или отблясъци от осветлението в пространството вечер. Телевизорът може да се монтира, както хоризонтално (като стандартен телевизор), така и вертикално (като огромен дисплей на смартфон).

Това е телевизор от най-ново поколение QLED технология, който поддържа 4K резолюция и се предлага с екрани с диагонал 43, 50, 55, 65, 75 и 85 инча. The Frame 2022 разполага с дисплеи с повишена яркост и технология Dual LED. Флаш паметта е цели 6 GB - решение, което позволява значително повече съхранение на съдържание. А дебелината на устройството е само 24.9 мм.

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 3
 

С други думи, дизайнът на телевизора е направен така, че да изглежда като произведение на изкуството, монтирано на стената или на специална поставка за земя. Телевизорът разполага с много тънки черни рамки по подразбиране, но можете да закупите рамки, които лесно и бързо се закрепват с магнити и приличат досущ на рамки за картина. Можете да изберете стил и цвят според интериора на дома си.

А това, което доближава максимално високотехнологичното устройство към произведение на изкуството, са наличните в Art Store на Samsung над 1600 картини на известни художници и фотографии от музеи и галерии, които могат да се визуализират на екрана на The Frame 2022. За истинските ценители у нас ще е любопитно да разберат, че в тази колекция от произведения на световноизвестни творци са включени и български творби - тези на художника Павел Митков.

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 4

Съвместният проект на Samsung България и Павел Митков е финалният щрих в това изключително модерно дигитално платно, което едновременно е телевизор и произведение на изкуството. За последното се грижи и технологията Quantum Dot, наслагваща допълнителен слой с квантови точки, като целта ѝ е да произвежда по-широка гама от цветове в сравнение с традиционните телевизори с LED подсветка.

Samsung The Frame 2022 е един наистина различен избор на телевизор. Той е страхотен за гледане на телевизионни предавания и спорт в светли стаи, защото oстава достатъчно ярък и предотвратява отблясъците, и управлява осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Така съдържанието се визуализира по най-оптималния начин.

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 5

Въпреки визията си на картина, телевизорът е добър и за игри, защото има HDMI 2.1 честотна лента, поддръжка на променлива честота на опресняване (VRR) мигновена реакция на всяка подадена команда Той се представя изключително добре и в тъмни пространства, благодарение на високото си естествено съотношение на контраст. А, когато The Frame не функционира като стандартен телевизор, режимът Art Mode го преобразява в дигитално платно.

Още нещо любопитно e, че Art Mode се изключва, когато не сте наоколо, благодарение на иновативен сензор за движение. Когато сензорът за движение регистрира присъствието на човек в помещението, The Frame показва някое от избраните произведения на изкуството. Когато в стаята няма никой, The Frame се изключва сам. А това пести енергия.

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 6

Или иначе казано The Frame 2022 комбинира брилянтно 4К QLED качеството на картината и реалистичен 3D Dolby Atmos звук с дизайн на истинско произведение на изкуството. Предвид разнообразието от рамки и възможностите за монтаж на стената или на стойка, поставена на пода или на мебел, този телевизор лесно пасва на всеки интериор.

Подчертавайки стила на пространството със подходяща рамка, можете да избирате и сменяте произведенията на изкуството от световни музеи и галерии или пък свои собствени снимки или картини. С други думи Samsung The Frame 2022 ни показва как изкуството преодолява границите между материалното и дигиталното.

Български щрихи в най-екстравагантния телевизор на Samsung - 7

А ето и основните плюсове на The Frame 2022 накратко:

- The Frame 2022 комбинира брилянтно 4К QLED качеството на картината и реалистичен 3D Dolby Atmos звук с дизайн на произведение на изкуството.
- Art Mode и Art Store превръщат дома в галерия със световноизвестни снимки и фотографии и лични спомени
- Матовият дисплей намалява отблясъците до минимум, като иновацията Matte Display е сертифицирана от underwriters laboratories (UL), независим научен институт за изследвания на сигурността при технологиите.
- Дизайнът на рамките, корпусът на телевизора и решенията за монтаж отличават The Frame от всички останали телевизори.