Новини Реакция Светът

Безпрецедентни мерки за сигурност в Лондон

  19.09.2022 10:25  
Безпрецедентни мерки за сигурност в Лондон

Изключителни мерки за сигурност в Лондон в деня на погребението на кралица Елизабет II. Вратите на „Уестминстър хол” бяха затворени, след като четири денонощия поданиците на покойната кралица можеха да си кажат последно сбогом с нея.

10 хил. полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на различни събития пред днешния ден. Точно в 11 часа британско време ще започне траурната церемония в Уестминстърското абатство. Тя ще продължи цели 96 минути. Екипът ни в Обединеното кралство разговаря с лейди Колин Кембъл, която е написала няколко книги за кралското семейство.

Първата биография, която започнала, била на принцесата на Уелс – Даяна. „Трябваше да е официална биография, която да се фокусира върху благотворителните й начинания, а от продажбата й да се набират средства за наши общи благотворителни дела. Но тя промени правилата на играта. Реши, че книгата трябва да излезе като неофициална биография. Искаше това да бъде нейната карта за излизане от затвора. Искаше да напусне принц Чарлс и кралското семейство. Надяваше се, че в последствие ще може да се омъжи отново и да има дъщеря”, спомня си биографката.

„Кралица Елизабет имаше много пълноценен, дълготраен, традиционен брак. Като във всяко семейство – и те имах добри и лоши моменти. Написах книга за брака й. И тя я хареса. Не мога да ви кажа откъде знам това. Но го знам”, каза още в специалното интервю за NOVA лейди Кембъл.