Новини Спорт

Катар разреши бира по време на Световното

  05.09.2022 16:28  
Катар разреши бира по време на Световното

Домакинът на Мондиал 2022 направи революционен за историята си ход. Катар ще разреши на феновете, които имат билети за мачовете от предстоящото световно първенство, да си купуват бира.

Това ще бъде възможно три часа преди първия съдийски сигнал и един час след края на двубоите, но не и по време на самите срещи.

Официалният партньор на първенството, американската бира "Будвайзер", ще има ексклузивното право да продава пивото си за цялата продължителност на турнира в зоните, достъпни за притежателите на билети около съоръженията, но не и на самите стадиони.

Това ще бъде първото световно първенство, което се провежда в мюсюлманска държава със стриктен контрол над алкохола и това създава невиждани досега проблеми на организаторите. А когато популярна марка бира е един от основните спонсори на турнири по спорт, в който феновете обичат да пият бира... нещата стават още по-трудни.

"Будвайзер" ще получи разрешение да продава бира и в част от основната фен зона в центъра на столицата на Катар - Доха. Това ще се случва от 18:30 вечерта до 1:00 часа след полунощ по врема на всеки един от 29-те дни на Световното първенство.

Досега на всички проведени първенства, достъпът до бира бе напълно свободен и неограничен. Все още няма яснота каква ще бъде цената на напитката. За справка - една малка наливна бира на летище "Хамад" в столицата на арабската държава струва $12.

Въпросите относно статутът на алкохолните напитки в страната съпътстват Катар още откакто страната получи домакинството на първенството преди вече повече от 10 години.