Коментари

Бойко Рашков: Във всички случаи трябва да се опита да се състави кабинет

  02.09.2022 10:48  
Бойко Рашков: Във всички случаи трябва да се опита да се състави кабинет

Във всички случаи трябва да се опита да се състави кабинет, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър и водач на листата на "Продължаваме промяната" в Перник Бойко Рашков.

Изказването му е по повод последното социологическо проучване, според което разликата между ГЕРБ и ПП се увеличава. Рашков смята още, че в следващия парламент ще има нестабилно мнозинство, заради което ще се наложи ново коалиционно управление.

Той допусна вероятността ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ.

„Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът й беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.