Реакция

Демерджиев обяви война на каналджиите, след като те обявили война на държавата

  25.08.2022 10:58  
Демерджиев обяви война на каналджиите, след като те обявили война на държавата

Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който пристигна на мястото на катастрофата в Бургас.

Двама полицаи на 31 г. и 43 г. загинаха тази сутрин в града при опит да спрат автобус с нелегални мигранти. Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. 

"Предприели сме и набелязали мерки за превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност до хората, които очевидно не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата", обяви Демерджиев и се зарече престъплението да бъде разкрито.

"Ще дам всичко от себе си да бъде изпълнена успешно тази операция", допълни той.

По думите му до няколко дни ще се постарае на територията на България да няма лица, които се занимават с каналджийство.

"Работим по съмнения и информация, че има вътрешни хора, замесени в тези пропускания на хора през границата. Имам предвид хора от системата на МВР", каза още Демерджиев.

Той изтъкна, че през следващите дни "ще има изключително активни мерки по отношение на т.нар. каналджии, превозните им средства, наши служители, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си".

"Акцентирах за този проблем още при встъпването си в длъжност, предприели сме много действия за неговото решаване. Сега ще усилим изключително много интензитета, ще включим и Министерството на отбраната. След малко ще отида в полицията, където ще разговарям с близките на загиналите полицаи", каза още силовият министър.

И добави, че вече има задържани, а един се издирва - всички те не са български граждани.