Развлечения Светът

Премиерът на Финландия е буйна купонджийка (ВИДЕО)

  18.08.2022 17:51  
Премиерът на Финландия е буйна купонджийка (ВИДЕО)

Финландската премиерка Сана Марин е обект на отрицателни реакции, след като в туитър изтече видео как буйно купонясва с компания, предаде Би Би Си. 

На кадрите се вижда как тя и приятели, включително финландски знаменитости, танцуват и пеят. Представители на опозицията побързаха да я разкритикуват, като един от лидерите настоя Марин да си направи тест за наркотици.

Марин (36 г.) отрече да взема наркотици и добави, че само пие алкохол и просто се весели "по буен начин". Най-младият премиер в света, тя не крие, че се забавлява често и я снимат на музикални фестивали. Миналата година тя се извини, когато отиде в клуб, след като е била в близък контакт със заразен с COVID-19. Миналата седмица германският в. "Билд" нарече Марин "най-готиният премиер в света".

Коментирайки видеото в четвъртък, тя каза, че на купона е знаела, че я снимат, но е огорчена, че видеото е станало публично достояние.

„Танцувах, пях и купонясвах – напълно законни неща. И никога не съм била в ситуацията да видя или да познавам други (употребяващи наркотици)“, каза тя.

Лидерът на опозиционната партия Риика Пура призова г-жа Марин да си направи доброволен тест за наркотици, заявявайки, че над премиера тегне „сянка на съмнение“.

Други политици от опозиционната партия критикуваха както премиера, така и медиите, че говорят за купони, вместо за по-важни вътрешни проблеми.

Защитавайки се, тя каза пред журналисти:

„Имам семеен живот, имам служебен живот и имам свободно време, което да прекарвам с приятелите си. Почти същото като много хора на моята възраст“.

Марин каза, че не чувства нужда да променя поведението си.

„Ще бъда точно същият човек, какъвто съм била досега и се надявам, че това ще бъде прието“, каза тя.

Марин е на власт от декември 2019 г. и запазва подкрепата на своята партия.

„Реакцията е много типична за всички неща, свързани с Марин: поляризирана“, каза финландският политически журналист и медиен коментатор Робърт Сундман пред Би Би Си.

„Има хора, които казват, че е нормално жена на нейната възраст да се забавлява с приятелите си и хората, които са шокирани. Но поне досега едно е сигурно: предишните снимки от партита не са повлияли – поне значително – на популярността на нейната или нейната партия“.

Сундман каза, че е било обърнато много внимание на нейното приятелство с финландски знаменитости, което според него е значително отклонение от предишни премиери.