Коментари Новини

Мирослав Ненков: Пуснат ли интерконектора с Гърция, Радев ще плаче със сълзи на звездички

  16.08.2022 09:23  
Мирослав Ненков: Пуснат ли интерконектора с Гърция, Радев ще плаче със сълзи на звездички

„Държавата е в почивка и опитва да подпише договор с „Газпром“, защото така е разпоредил другарят Радев“. Това заяви служебният зам.-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков пред „Дарик“. 

Той коментира завръщането си в здравното министерство: „Министрите в крайна сметка в служебното правителство имат право да работят със свои си екипи, независимо дали за 2, или за 4 месеца, защото може да се гледа с по-дълга перспектива“. 

Водещият Иво Райчев се пошегува, че вече всеки пети в България ще се окаже, че е бил зам.-министър, постът ще се обезсмисли и няма да има тежест. „Иво, то вече няма. Слушах министъра на енергетиката, който казва, че нямало да е точно той, който ще остави на студено хората. Много силно послание и намалих скоростта, докато го слушах по радиото, и се развълнувах. Същият този човек каза, че връзката с Гърция не е готова, а строителната фирма твърди обратното и че е заредена с газ. Въпросът е „кой лъже“? Ако е строителната фирма, ще е много срамно, но ако се окаже министърът, ще е още по-срамно. Много по-лесно е да излъжеш и да кажеш нещо, с което очакваш да зарадваш хората, отколкото да кажеш истината. Един евреин изпратил детето си при приятел, за да го прецени бива ли го за търговец, защото да оценяваш сина си, е трудно. След месец му го връща. Приятелят му казал: „Това е талант! Ще бъде страхотен търговец – връща ресто и плаче. Така и с конектора с Гърция – отвaрят го, и другарят Радев плаче. Сълзите може да са на звездички, не знам…“, пошегува се Ненков.