Новини От мрежата

Бойко Рашков и отцепници от ИТН водят листите на ПП

  15.08.2022 14:54  
Бойко Рашков и отцепници от ИТН водят листите на ПП

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков и отцепници от "Има такъв народ" ще водят листите на "Продължаваме промяната" на предстоящите избори за Народно събрание, съобщава Bulgaria ON AIR(link is external).

Рашков се очаква да оглави листата на ПП в Перник. Той вече е бил депутат в 39-ия парламент, но от групата на БСП. Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София, където на челна позиция. Отново в столицата, но в друг район, водач на листа ще бъде Асен Василев. Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев вероятно ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер се очаква да води листата във Варна. Досегашният заместник-земеделски министър Иван Христанов ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта и собственик на куриерската фирма "Еконт" Николай Събев - в Русе. Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, отново ще застане начело на 25 МИР-София, където водачи традиционно са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. 

Напусналият партията на Слави Трифонов и бивш министър на спорта Радостин Василев пък се очаква да бъде водач на "Промяната" в Габрово, а Иво Атанасов във Видин. Пред Bulgaria ON AIR бившият член на ИТН Иво Атанасов потвърди, че е получил покана за участие в листата на Видин. "Никой не ми е потвърдил на 100%. Имам покана да участвам в листите, но дали първи, пети и десети - не съм уведомяван за подобно нещо. Не съм партиен член, ще преценя в зависимост от това какво е състоянието на структурата, какви хора ще бъдат в листите", коментира Атанасов.