Анализи

Демерджиев опроверга Рашков, че в МВР се правят реваншистки рокади

  11.08.2022 14:55  
Демерджиев опроверга Рашков, че в МВР се правят реваншистки рокади

Вицепремиерът и служебен МВР министър Иван Демерджиев опроверга твърдения на предшественика му Бойко Рашков, че в министерството се правят реваншистки рокади в ръководния състав. Отстранения от длъжността директор на Гранична полиция е временно е преназначен като заместник ръководител.

Демерджиев обоснова решението си: "Има разместване в управлението на Гранична полиция, чиято цел е, единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница. А, новоназначеният, който има повече компетенции административни, да се занимае с процеса по влизането в Шенген. За да отделим достатъчно внимание на този процес, изоставаме там. Дори съм разговарял предварително с всеки един от служителите и съм обяснил защо."

Иван Демерджиев заяви още: "Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам“.

Казаното е отново в отговор на обвинения отправени в тв интервю на Бойко Рашков по повод предприети кадрови решения от новия ръководен състав на МВР:

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция "Национална полиция" и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КАТ. Тази служба беше разформирована. Така също бяха разкрити корупционни схеми в КАТ по отношение на регистрацията на моторните превозни средства. Питам се с тяхната смяна дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекция "Национална полиция".