Анализи

Нинова: Нов шеф на КЕВР ще има най-рано на 12 август, ще забавим връщането на мандата

  22.07.2022 13:09  
Нинова: Нов шеф на КЕВР ще има най-рано на 12 август, ще забавим връщането на мандата

Нов шеф на КЕВР ще има най-рано на 12 август при оптимален вариант. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова след среща с лидерите на парламентарните групи, с които се разговаря за правителство.

Тя допълни, че това на практика означава левицата да държи мандата до тогава, за да може да се осигури време на Народното събрание да работи.

„Има съгласие да се отвори процедура за избор на нов председател на КЕВР. Съобразявайки се с правилника, тази процедура може да приключи оптимално до 12 август“, каза Нинова. Тя уточни, че кандидатура за КЕВР не е обсъждана на срещата.

„Председателите на ПГ ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се вземе решение в зала за отклоняване на ваканцията на депутатите между 1 и 15 август, за да не оставим държавата в хаос“, допълни лидерът на левицата.

Нинова е категорична, че преговорите за съставяне на кабинет продължават по план. Тя каза, че между партиите има принципно съгласие за програма и има нужното мнозинство за гласуване на правителство в зала.