Коментари

Балабанов: При трети мандат, без значение на кого, ще седнем на масата на преговорите

  08.07.2022 13:05  
Балабанов: При трети мандат, без значение на кого, ще седнем на масата на преговорите

На когото и да връчи трети мандат президентът, било то на ИТН или на ДБ, или на колегите от БСП, разбира се, че ще седнем на масата на преговорите, за да изградим ясна концепция и програма българското общество да е спокойно, за да приемем необходимото законодателство, такова, каквото е нужно за определен период от време да извадим страната от политическата криза".

Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът Станислав Балабанов от ИТН, коментирайки ситуацията, ако първият и вторият мандат не се осъществят.

"Но забележете! Без Кирил Петков и Асен Василев в изпълнителната власт", посочи условието той. Балабанов подчерта, че в този случай ще водят разговори дори с ПП, защото в парламентарната им група "има много кадърни и разумни народни представители". Според него "проблемът е в двама души”.

Депутатът бе категоричен, че официална покана от ПП за среща с ИТН не е имало. По думите му единственото, което е продължило, е бил натиск към отделни депутати с оферти. „Към някои се насочват с предложения за бъдеща перспективна кариера, обещават им се министерски постове. Ако се стигне до ситуация на избори, им се обещават водещи места в кандидатските листи. Към трети имаше заплахи. Ако върнем лентата назад с един наш народен представител, какво ви говорят думите „Ще ти изпратим хора в парламента, за да те отзоват като народен представител”?

Според Балабанов подобни оферти е имало и към „Възраждане”.

За кабинет на ПП с първи мандат той бе категоричен: „В една такава ситуация, когато ПП нищо различно не предложиха с първия мандат, а предложиха едно лице назаем, същото като предходното и бившият министър-председател може би ще е един бъдещ министър на финансите в този проектокабинет, който готвят в момента, с такива хора е логично да не водим преговори”.